tisdag 14 februari 2017

Sätta tänderna i vårenFranska tulpaner, väldigt härligt! Och ser ni armeringsjärnen i bakgrunden med vintergröna på...Så ska vi ha det på vår altan i vår hoppas jag.

Ni vet ju att jag brottas med "stadslivet" kontra att bli mer självhushållande....? Jag fick en ny energikick nyligen när jag fick ta del av några nyheter från Hillerstorp, Beckers, Gardena och Husqvarna, Nelson garden, och Hasselfors. Det hela gick av stapeln på Rosendahls trädgårdscafé men jag åkte istället till Ulriksdal....för där var det förra året. Det blev aningen stressigt man till slut kom jag fram och åt en underbar frukost i det fina växthuset. Hade jag känt mig mer äventyrlig hade jag tagit deras eget örtte men efter felkörningen kände jag att vanligt hederligt kaffe fick duga. Teet får jag smaka vid senare tillfälle, förhoppningsvis i sommar under ett äppelträd med barnen lekandes i lekparken där.... (sannolikt helt svettig av att jaga barnen och noll lust till varmt te oavsett hur ekologiskt och hållbart det är).

Näväl, jag inspirerades återigen av helheten, och jag satte genast igång med frösådden. Innan hade jag sparat gamla tetraförpackningar att så i och med Nelson gardens Easy to grow behöver man ju inte krångla till det så. I goodiebagen fanns ett set med ampeltomater och gula tomater så just den grönsaken lär vi inte lida brist på i år. En växtlampa hade jag inhandlat sedan tidigare så nu kör vi järnet här.

Jag hade gamla fröer sedan tidigare och de tog sig allihopa!


Här Nelson gardens Easy to grow, verkligt enkelt men man måste ju såklart plantera om och så vidare för dessa små pluggar räcker inte länge.

Ett växthus som detta vore ju drömmen, i ett annat liv kanske...

Ser den inte hur smart som helst ut, synd bara att jag inte har ett anständigt äppelträd än.


Det kliar verkligen i hela kroppen efter att få sätta igång med alla mina odlingsprojekt, och tomten! Vi har ju snart bott ett år här och det ska bli fantastiskt kul att se vad som poppar upp nu och om gräsmattan kommer sig. Vi har identifierat ett problem...maken utmed huset blir väldigt fuktig. Vi måste lösa det med någon form av marksten och/eller drängar.

Jag har ju redan utemöbler men om jag inte hade det skulle dessa passa mig och huset perfekt.

Vi ska ju bygga en hel altan med utgång från köket. Den ligger i sydväst och har sjöutsikt. Där ska vi ha någon form av utekök, elen och vattnet är redan ordnat. Något sånt här skulle passa fint. Åminne  från Hillerstorp.


Den här var väl härlig? I ett hörn av huset skulle man kunna lysa upp och samtidigt tillföra lite grönska. Väldigt fin tycker jag. Den heter Bottle och kommer från Markslöjd.

Vi har ju inte så mycket gräs att skryta med än och jag vet att maken är väldigt sugen på alla typer av elektroniska saker, särskilt om de ska styras från annan ort via en telefon...

Risken att maken hamnar i gräsklipparträsket verkar överhängande. Jag ska se till att han inte får en robotklippare från Husqvarna innan altanen och förrådet är på plats. Min bror har en....den är som hans andra fru säger min svägerska.

Så fin! För första gången i livet äger jag växtbelysning. Men min kommer från IKEA, jag köpte i somras. Det valbara det att den kom i flera olika paket (väldigt irriterande) så jag har fått lösa upphängningen på ett låt säga, mycket kreativt sätt (kanske brandfarligt?).

Fiberduk. En vacker dag kommer jag nog behöva det med...Grönkål ska jag iallafall odla!

Easy to grow!